La nostra historia

 

La Coral Ars Nova s’inicia el 1976 a Martorell sota la direcció de Joan Asín amb esperit amb un esperit emprenedor . El seu nom que ve del llatí vol dir “Art Nou”, va ser un moviment musical medieval del segle XIV que va representar una innovació extraordinària de la música que s’havia fet fins aleshores. El nostre primer concert esdevindrà dos anys després de la creació de la Coral, a l’any 1978.

 

Després amb Sergi Riera, el nou director, participem al “XIX Concorso Internazionali di Canto Corale” a Gorizia (Itàlia), a Ejea de los Caballeros (Saragossa), al “XIX Festival de la Canción Aragonesa para Masas Corales”, a Susegana (Itàlia), Chevilly-Larue (França), Sallagosa (Catalunya Nord), Navarra.

Al 2007 i fins l’actualitat, s’incorpora com nou director el mestre Xavier Pagès.

La Coral Ars Nova és membre actiu de la FCEC (Federació Catalana d’Entitats Corals), i participa com a cantaire en totes les activitats musicals que desenvolupa i també hi fa d’organitzadora (1989, 1994 i 1998) en diferents edicions dins de la delegació del Baix Llobregat.

Volem destacar dos dels projectes mes importants de la nostra primera etapa:

  • 1984, amb el concert d’un recull de les peces mes emblemàtiques dels Beatles i de l’òpera rock Jesucrist Superstar, adaptades per cor pel mestre Joan Asin
  • 1986 s’ofereix per primer cop un concert al Palau de la Música Catalana amb un repertori de música de Joan Cererols i de J.Brahms i F. Shubert.

 

Una coral Inquieta i acollidora

 
Aquest esperit emprenedor que ens va marcar al començament de la nostra activitat ens ha animat a ser portadors de la nostra cultura musical més enllà de Martorell. Hem participat al XIX Concorso Internazionali di Canto Corale a Gorizia (Itàlia), a Ejea de los Caballeros (Saragossa), al XIX Festival de la Canción Aragonesa para Masas Corales, a Susegana (Itàlia), a Chevilly-Larue (França), a Sallagosa (Catalunya Nord) i a Navarra.
 
Així mateix, també hem estat acollidors i hem rebut corals d’altres localitats com l’Akademicki Chór Uniwersytetu Gdanskiego de Gdansk (Polònia), la Coralde Susegana (Itàlia) i la Coral Azketa de Leitza (País Basc), entre d’altres agrupacions corals de poblacions i comarques properes.
 
 

 

Trajectòria musical recent

 

– 2006:

Dins de les activitats organitzades amb motiu de la celebració del 30è aniversari, i ja amb la incorporació del nou i actual director Xavier Pagès, es va presentar el musical “Mar i Cel” i el “Requiem” de Mozart.

– 2008:

Eenregistrament del primer CD produït per la coral i el tradicional concert de Sant Esteve, on es va interpretar l’obra “El Llibre Vermell de Montserrat”.

Al mes d’octubre es va crear la Secció Infantil de la Coral Ars
Nova que té una activitat pròpia.

– 2009:
Es va presentar el musical “Gats” conjuntament amb L’Espai Dansa de Martorell, la Secció Infantil de la Coral i una petita orquestra.

– 2010:
Representació de la sarsuela “Cançó d’Amor i de Guerra”

– 2012:
Actuació i representació del musical de creació pròpia pel nostre director: “Veus de Llum”.

– 2013:
Estrena del cicle de concerts de l’obra El Messies de Händel juntament amb el Cor de Cambra Dyapason de Barcelona i l’orquestra de cambra Ars Nova. Posteriorment es van fer concerts a: Església Santa Maria d’Olesa de Montserrat, Teatre de Sarrià de Barcelona, Església Santa Maria de Masquefa i dues representacions mes al Palau Güell

– 2015:
El 3 de gener la Secció Infantil de la Coral Ars Nova va participar en el programa de TV3 “Oh Happy Day!”.-

– 2016:
Al mes de juny vàrem emprendre un gran repte, el projecte d’un musical amb escenografia pròpia: Ars Nova Cançó, on el cant, el ball i la paraula feien reviure l’essència del que va ser La Nova Cançó.

– 2017:
Al mes d’abril, i dins les Festes de la Fira de Primavera hem participat en la representació de “La Llegenda del Pont del Diable” creat per Albert Guinovart i Mónica Pagès.

El 23 de juliol de 2017 es va estrenar el concert-espectacle: Carmina Burana, de Carl Orff, amb la versió de l’obra adaptada per percussió i pianos, amb la següent fitxa artística:

 • Soprano: Begoña Alberdi
 • Contratenor: Jordi Domènech
 • Baríton: Xavier Mendoza
 • Piano: Josep Surinyac
 • Piano: Eric Ledesma
 • Percussió: Percussions de Barcelona
 • Coreografia: Carmen Vea (Espai Dansa)
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!