Director

Xavier Pagès i Torroja, Barcelona 1974.

 

 

Als 8 anys comença els seus estudis de música, formant part de l’Escolania de la Catedral de Barcelona. Als 10 anys ingressa a l’Escolania de Montserrat, sota el mestratge del P.Ireneu Sagarra, d’on n’és destacat solista. Realitza diversos enregistraments entre els que cal destacar els de T.Luís de Victoria i Pau Casals. En aquelles quatre anys forma part del grup que canta en concerts a Àustria, Alemania, Hungria i França, així mateix amb un gran nombre de concerts arreu de Catalunya. Comença els seus estudis de flauta travessera i piano.

Posteriorment ingressa al Conservatori de Badalona per estudiar flauta travessera amb el mestre Jaume Cortadellas i música de cambra amb Philippe Vallet i Vicenç Malloll. Paral·lelament comença els seus estudis de cant amb el mestre Xavier Torra. Estudia traverso (flauta travessera barroca) i interpretació barroca amb el mestre Alain Polak.

Durant dos anys rep classes de tècnica vocal i d’interpretació de la mestra Laura Sarti a Suïssa.

Rep classes magistrals dels mestres Max Von Egmon i Marius Altea.

Durant deu anys, forma part del grup La Trulla de Bozes amb el que guanya el primer premi de música antiga a Brussel·les, i el Primer premi de música antiga Van Vlandereen a Ambers. Realitzen una gran tasca de concerts arreu de la geografia de l’estat espanyol i amb gires successives a Holanda , Bèlgica i França i el Marroc, amb concerts als millors festivals especialitzats de música antiga. Enregistra un parell de Cd, amb gran èxit de crítica.

 

Forma part del grup Exaudi Nos dirigit per Joan Grimalt, amb el que realitza successives temporades de música , interpretant el repertori català del S.XVIII, i del barroc italià i alemany. Amb ells enregistra per la discogràfica Columna Música diferents Cd dedicats al barroc hispànic.

Guanya una plaça al Cor de Cambra del Palau de la música catalana dirigit per Jordi Casas.

Aquell mateix any inicia la seva participació a la Capella Reial de Catalunya dirigida pel mestre Jordi Savall, on forma part de diferents projectes, entre els que destaquen les representacions de l’Òpera Orfeo de Monteverdi al Liceu de Barcelona i Al teatro Real de Madrid. Realitza nombrosos concerts arreu d’Europa i a les millors sales de concerts de Viena, Madrid, Barcelona, Munich,París, així com als millors festivals de música barroca internacionals.

 

 

Va formar part de la Capella de música de Sta Maria del Mar, sota la direcció de Lluís Vilamajó, Mireia Barrera, Xavier Sans i Manel Valdivieso.

Va cantar amb el grup Al Aire Espanyol, dirigit per Eduardo López Banzo, realitzant una gira i un enregistrament de les obres barroques hispàniques.

 

Ha cantat de solista amb l’Orquestra simfònica del Vallès, L’Orquestra de cambra Catalana, Le Concert des Nations, sota la direcció d’Albert Argudo, Jordi Pamias, Salvador Brotons, Josep Maria Sauret i Jordi Casas, interpretant, obres simfòniques clàssiques com contemporànies, Mozart (misses i rèquiem) Bach (missa i oratoris) , Arvo Pärt (Passió, paper de Jesús) Shubert (Missa) Haendel (Messies) etc…

En el terreny docent ha treballat a les Escoles de música de Piera, i de Vilassar de Mar, donant classes de flauta travessera, conjunt instrumental i cant. A l’escola de música de Vilassar de Mar exercí també de cap d’estudis.

Ha col.laborat amb el grup de teatre musical “Cor de Teatre” en la producció de l’espectacle Opereta portat de gira arreu de Catalunya i també de l’espectacle “El concert” per escoles instituts.

Ha dirigit el Cor Triola de Piera, la Coral Montau de Begues, el Cor Aulos de St. Cugat, el Cor de cambra Diaula de Barcelona i actualment dirigeix el Cor Ars Nova de Martorell i el Cor A Tempo de Barcelona. És fundador de la coral infantil Ars Nova, amb que han participat al darrer any al Programa de TV3 “Oh happy day! Entre el repertori que ha dirigit destaca , Mar i Cel, Cats, Missa en do menor i Requiem de Mozart, Gloria de Vivaldi, Messies de Haendel, Carmina Burana, Cançó d’Amor i de Guerra i Llibre Vermell de Montserrat.

 

Ha creat i dirigit el grup de Teatre musical “Teatre de Lloguer”.

En el terreny de la composició destaca el Musical sobre la figura del filòsof Francesc Pujols, estrenat a l’Auditori de Barcelona, autor també de cantates per cor infantil i peces per a quatre veus corals.

És membre fundador del grup Cum Cantico, especialitzat en la recerca i interpretació de la música barroca, amb el que realitza actualment una intensa activitat concertística i d’enregistrament d’obres inèdites de l’arxiu de música de Canet de Mar. Aquest any han editat un disc amb Columna Música.

Una de les seves darreres actuacions públiques ha estat al darrer cap de setmana de maig participant de solista a la Missa de Bernstein a l’Auditori de BCN juntament amb l’OBC sota la direcció del mestre Clark Rundell.

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!